onsdag 29. mars 2017

Keiseren bidro størst til sivilisasjon av midtens rik

Keiseren bidro størst til sivilisasjon av midtens rik Qin Shihuang er den første keiseren av det antikke Kina imperiet. Mange nordmenn visste om ham. Han er den som eier terrakotaene i Xi'an. Han ble født i 259 f.kr og døde i 210 f.kr. Rett etter han ble keiseren begynte han å bygge graven for seg selv. Graven er beregnet som en av verdens' mirakler i dag. Han bygd i tillegg den kinesiske muren og et svært palasse. Palasset ble brunt ned av en militærhær, Xiang Yu. For å kunne utføre disse sværte bygningsobjekter, Qin Shihuang belastet veldig tunge skatt på folk. Folk kunne ikke tåle belastingen og opprørte. Qin dynastiet etablert av Qin Shihuang levde bare i 9 år.

Selv om Qin Shihuang var en svært brutal keiser, har han veldig stor påvirkning på kinesisk sivilisasjon. Han unifiserte midtens rik, opphevet føydal system og etabliserte effektiv prefektur og fylke system. Det politisk systemmet han establisert fungerte i Kina i over 2000 år, og ble rammeverket til utviklingen av kinesisk sivilisasjon. I tillegg unifiserte han måleenhetene og skriftlig språk i Kina. De to tiltakene ble innført for å øke arbeidseffektivitet, men i praksis var de hovdegrunnene til kintinunitet av kinesisk sivilisasjon.

I 47 f.kr, Gaius Julius Caesar brente ned biblioteket av Alexandria i Egypt. Den berømte bøken "Historien av Egypt" ble brent bort i brannet. I 390, keiseren av Roma utviste presteklassen av Egypt. Korttid etter, ingen igjen i verden klarte å lese de antikke dokumentasjonene og skriftene av Egypt. Så sivilisasjon av antikk Egypt har blitt en ukjent historie for verden, og relikviene av antikk Egypt er uforstålige for dagens folk. Men kinesere kan lese og forstå sine bøker og dokumentasjoner som ble laget for over 4000 år siden, og vet om de større hendelsene til sine forforeldrene på datiden.

Forrige innlegg
Kina hovedstad  
Neste innlegg
Et eventyrlignende liv i fersken skog 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar