I kinesisk kultur symboliserer fersken blomster skjønnhet, kjærlighet og lykke. Derfor i kinesiske mytologiske historier har et lykkelig eventyrland vanligvis mange fersken blomster. For over 1000 år siden skrev en kinesisk forfatter en historie som hetet "Eventyr av fersken blomster elv". I eventyret skapet forfatteren en liten utopia i en fersken skog. I utopia var det ikke regjerring, politikk og skatt, og folk i utopia hadde ikke kontakt med noen utennom egne familier. Forfatteren skjønte godt at meningforskjell var årsaken til konflikt.
Det finnes ikke slik utropi i verden. Men det finnes folk som lever i ganske lignende stiler som dem i landsbyen. I både antikke og moderne Kina finnes det intellekter som lever i seklusjon. De jobber selvstendige eller lever med pengene arvet fra foreldrene sine. De har minst mulig kontakt med verden utennom. Disse folk er vanligvis veldige rike i åndeverden, derfor for dem betyr seklusjon ikke ensomhet. De er også folk som bryr seg ikke om berømmelse og rikdom.
For mange år siden leste jeg historien om et norske par. De begge to var advokater. En dag oppdaget de en vakker øye i Asia. Folk på øya var enkle og hyggelige. De ga opp advokat yrke og flyttet til øya og drev med en kaffe. Hvis gleden er meningen av livet, har de fått et godt liv hvis de lever lykkelige på øya.
Forrige innlegg
Keiseren bidro største til sivilisasjon av midtens rik
Neste innlegg
Innen meg lukter tiger roser
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar